maanantai 3. joulukuuta 2012

 

Raskaita päiviä

 

Jahas, se olisi taas viikko kulunut ja eteenpäin ei todellakaan olla menty. Sairastelu pilasi viime viikonkin totaalisesti, mutta ehkäpä tuo pakollinen lepo teki pelkästään hyvää raskaan syksyn jälkeen. Onneksi nyt on vain kolmen päivän viikko töiden suhteen ja loppuviikosta olisi sitten tarkoitus lähteä perheen kera seilaamaan kohti Tukholmaa. 
 
Tänään pitäisi taas pitkästä aikaa saada itsensä ulos ja lenkille. Viidentoista asteen pakkanen ei nyt sinänsä fiilistä kovin huikeaksi nosta, mutta toisaalta se on tekosyy muiden joukossa. Kovalla pakkasella kannattaa pitää vauhti suht’ hiljaisena, sillä lämmönsäätely pyrkii pitämään hikoilevaa kehoa lämpimänä ja samalla energiaa palaa lihastyöskentelyyn. Tästä syystä liian kovalla vauhdilla voi saada kulutettua kehon energiat loppuun normaalia helpommin. Ylipukeutumista kannattaa välttää kovillakin pakkasilla ja lisätä vain kerroksia, niin kyllä sitä tarkenee. Viidentoista kilometrin hidas lenkki, Kaija Koota korvissa ja lopuksi saunaan - toimii.



Viime viikko jäi muutenkin mieleen erittäin ikävänä. Kummitädilläni todettiin vakava sairaus vain kolme kuukautta sitten ja jo eilen hän nukkui pois. Tuollaiset asiat pistävät aina miettimään, että kuinka vähän sitä osaakaan arvostaa terveyttään ja jok’ikistä päivää, jonka täällä saa viettää.


Lepää rauhassa Minna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti